Nu puteam să ratez șansa de a testa unul dintre cele mai deosebite vehicule ale momentului – Polaris Slingshot.
Încă de când am văzut pentru prima oară modelul Polaris Slingshot m-am întrebat: de ce este considerat acest vehicul motocicletă, când are mult mai multe detalii constructive asemănătoare celor de la mașină ?
Se pare că nu am fost singurul care și-a pus această întrebare, pentru că, în USA Slingshot este considerat triciclu în unele state, în altele mașină, în unele chiar motocicletă și, în fine, în Hawaii, în primul an de existență a vehicolului nu se hotărâse ce este.
Trecând peste nelămuririle mele, am apelat la ajutorul colegului de emisiune, Vali Porcișteanu, pilot cu mare experiență în competițiile auto din țara noastră, om care a testat zeci, poate sute de modele de mașini, unele dintre cele mai exotice realizări ale industriei auto.
Ne-am dus împreună pe pista Academiei Titi Aur, gazdă perfectă de fiecare dată când avem de testat motociclete puternice, cu valențe sportive, care sunt mai riscant de testat pe stradă și mult mai dificil de filmat în trafic.
Singurele componente care sunt similare celor întâlnite pe motociclete sunt bascula (mult mai solidă și voluminoasă față de cele folosite la motociclete), cureaua de transmisie și bordul auster.
În rest, totul este de mașină, motorul este cel care a fost folosit pe Pontiac Solstice, produce 173 CP la 7500 rpm și un cuplu maxim de 225 Nm la 4700 rpm, cutia de viteze și ambreiajul sunt de mașină, iar interiorul este tipic mașinilor sportive, deschise.
În materialul filmat difuzat de Digi24 pe 6 mai și 13 mai 2017 în cadrul emisiunii La Volan, puteți afla părerea automobilistului, comparată cu cea a motociclistului, după testul făcut pe circuitul de lângă Crevedia.
Modelul Polaris Slingshot produs poate fi comandat la firma ASP Group din București, importatorul autorizat în România al produselor companiei Polaris.
Dacă vreți să aflați mai multe detalii legate de activitatea firmei ASP Group, mai jos sunt articole despre produsele comercializate în România, materiale postate până acum.
Standul LS2 de la EICMA 2016 și noutățile pentru sezonul următor
Dacă nu ați văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul „POVEȘTI CU MOTOARE” și pe pagina de Facebook, sau dacă vreți să urmăriți materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonați la canalul YouTube.
“…produce 173 CP la 750 rpm…”
* ar fi trebuit sa fie 7500 rpm?
🙂
Îmi mai scapă și mie, sunt om…
Am corectat.